Verdachte opgepakt die valse 50 euro briefjes uitgaf

Op maandagavond 3 januari 2022 kon de politiezone VLAS, mede dankzij het cameranetwerk in Kortrijk, de dader oppakken die in het centrum van de stad op minstens 2 locaties probeerde te betalen met een vals bankbiljet van 50 euro.

Die dag, omstreeks 18.40 uur, werd de PZ Vlas gealarmeerd door de alerte uitbater van een nachtwinkel. Een klant wilde er een pakje sigaretten betalen met een vals briefje van 50 euro. Meteen nadat de verdachte betrapt was, vluchtte hij te voet weg. Via de camerabeelden uit de nachtwinkel kon de politie een duidelijke beschrijving doorsturen naar alle politieteams op het terrein. En via de camerabeelden uit de Kortrijkse binnenstad kon de vluchtweg van de verdachte in kaart gebracht worden.

Er kwam ook een tweede melding binnen, het ging om een geslaagde betaling met een vals briefje van 50 euro, deze keer in een frituur. Na een korte zoekactie werd de verdachte herkend en opgepakt aan het station van Kortrijk.

Momenteel wordt onderzocht of de verdachte ook betrokken is bij eerdere pogingen tot betaling met een vals briefje van 50 euro die bij de politie gemeld werden in de eindejaarsperiode.

“Af en toe duiken er valsmunters op in handelszaken, niet toevallig in een drukke koopjesperiode zoals nu. Vandaar dat de PZ Vlas ook via de SAVE-WIN-BIN-netwerken van Kortrijk, Kuurne en Lendelede nog eens alle leden extra informeert hierover. Ben je slachtoffer of getuige van een poging tot verdachte betaling, aarzel niet en bel 1701”