Resultaten weekendcontroles tegen alcohol in het verkeer

Naar aanleiding van het ‘Weekend zonder alcohol’ tijdens deze BOB-wintercampagne, voerde de politiezone VLAS op zaterdag 22 januari 2022, van ’s middags tot ’s nachts gerichte alcoholcontroles uit in Kortrijk, Kuurne en Lendelede.

4 bestuurders in overtreding
 

Verspreid over 4 locaties werden in totaal 621 bestuurders uit het verkeer gehaald om een alcoholtest af te leggen. 4 van hen hadden te veel gedronken, wat overeenkomt met 0,64%.

3 overtreders moesten hun rijbewijs 3 uren inleveren, van de andere overtreder werd het rijbewijs 6 uren ingehouden.

De politiezone VLAS controleerde op de Dumoulinlaan en Kennedylaan in Kortrijk, op de Ringlaan in Kuurne en op de Rijksweg in Lendelede.

 “In de politiezone VLAS zijn er gans het jaar door alcoholcontroles, dit in combinatie met de aanpak van roekeloos en gevaarlijk rijgedrag. Toch steken onze politieteams tijdens deze BOB-wintercampagne een extra tandje bij. De resultaten tonen duidelijk aan dat nog slechts een minderheid achter het stuur zit met te veel alcohol op. Maar een kleine categorie van bestuurders blijft hardleers, en alleen door veel en gerichte controles te doen wordt hun pakkans groter en lopen ze tegen de lamp.”