Resultaten in de PZ Vlas na nationale flitsmarathon

Tussen woensdagmorgen 5 oktober, 06.00 uur, en donderdagmorgen 6 oktober, 06.00 uur, nam de verkeerspolitie van PZ Vlas zoals steeds deel aan de nationale flitsmarathon.

De snelheidscontroles (zonder interceptie) werden uitgevoerd op enkele drukke invalswegen in Kortrijk, Kuurne en Lendelede

  • 3.088 bestuurders werden gecontroleerd
  • 138 daarvan reden te snel, wat overeenkomt met 4,4%

uitschieter, in negatieve zin weliswaar, gebeurde tijdens de snelheidscontrole in de Brugsesteenweg in Kuurne, waar je (binnen de bebouwde kom) maximum 50 km per uur mag rijden. Een laagvlieger werd er 'geflitst' aan 91 km per uur. De bestuurder mag zijn rijgedrag binnenkort gaan uitleggen voor de rechter. Hij riskeert een intrekking van zijn rijbewijs en een fikse boete.

"Onze snelheidscontroles blijven onverminderd een absolute prioriteit en worden dagelijks uitgevoerd, dus niet enkel tijdens de aangekondigde flitsmarathons of andere verkeersveiligheidsacties. Gelukkig rijdt het overgrote deel van de bestuurders in Kortrijk, Kuurne en Lendelede voorbeeldig, maar ‘het flitsen’ blijft nodig voor die kleine categorie hardleerse overtreders."