Resultaten controleacties op donderdag en vrijdag

Zowel op donderdag 12 als vrijdag 13 januari 2023 voerden de interventieteams van PZ Vlas controleacties in het verkeer uit.

Donderdag - Controles op fietsendieven in centrum van Kortrijk

De discreet zichtbare politieteams controleerden na de middag in de stationsomgeving en aan het Nelson Mandelaplein in Kortrijk in totaal 10 personen en 4 voertuigen. Er werden geen fietsendieven betrapt.

Tijdens die controles werd in een verdacht voertuig met Franse nummerplaat wel een drugdealer opgepakt die zowel cocaïne als heroïne in de aanbieding had.

Daarnaast werd ook op verkeersveiligheid gecontroleerd en geverbaliseerd:

  • 1 bestuurder werd beboet omdat hij bewust een straat inreed waar dit verboden was
  • 1 bestuurder werd betrapt toen hij door het rood licht reed
  • 1 bestuurder reed met een niet correct verzekerd Frans voertuig


Vrijdag – Gerechtelijke controleacties op invalswegen

De controleposten stonden zowel in de namiddag als ‘s avonds op verschillende tijdstippen opgesteld op enkele belangrijke invalswegen in de politiezone, onder meer in de Torkonjestraat op de grens van Marke met Aalbeke (zie foto).

In totaal werden 315 voertuigen gecontroleerd. Daarvan werden 53 voertuigen en hun bestuurders en inzittenden onderworpen aan een grondige controle (identificaties, boorddocumenten, doorzoeking voertuig … ). 

“Deze controleactie verliep vlot en zonder incidenten. Er waren geen verdachte vaststellingen naar rondtrekkende inbrekers of andere dadergroepen toe. Het overgrote deel van de bestuurders was perfect in orde. Veel mensen vonden onze zichtbare aanwezigheid met zo’n actie een goed initiatief, wat alvast een opsteker is. Iedereen kreeg ook de nodige uitleg over het opzet van onze controles. Er volgen binnenkort nog dergelijke acties.”