Resultaten alcoholcontroles

Tijdens deze BOB-wintercampagne, voerde de PZ VLAS verkeerspolitie op dinsdag 10 januari, met kleine flexibele teams, alcoholcontroles uit in Kortrijk, Kuurne en Lendelede.

Verspreid over meerdere locaties werden tussen 11.00 en 19.00 uur in totaal 533 bestuurders uit het verkeer gehaald om een alcoholtest af te leggen. Slechts 3van hen hadden te veel gedronken, wat overeenkomt met 0,5%.

Het was wel zo dat alle drie de overtreders goed onder invloed waren. Hun rijbewijs werd dan ook meteen ingetrokken voor 15 dagen, dit gezien de hoge alcoholintoxicatie.

Verder werden bij de gecontroleerde bestuurders nog volgende inbreuken vastgesteld:

  • 1 bestuurder droeg zijn veiligheidsgordel niet
  • 2 bestuurders reden met een verlopen keuringsbewijs
  • 1 bestuurder reed terwijl hij een verval tot sturen had uitgesproken door de rechtbank
  • 1 bestuurder reed zonder geldig rijbewijs

“In de politiezone VLAS zijn er heel het jaar door alcoholcontroles. Toch steken onze politieteams tijdens deze BOB-wintercampagne een tandje bij. De resultaten zijn bemoedigend en tonen aan dat nog slechts een minderheid achter het stuur zit met te veel alcohol op, al ging het natuurlijk om een controle overdag en in de werkweek. Er blijft een kleine categorie van bestuurders hardleers, en alleen door veel en gerichte controles te doen wordt hun pakkans groter en lopen ze tegen de lamp.”