PZ Vlas voert overlastcontroles uit in Kortrijk en Kuurne

Op woensdagnamiddag 8 februari, voerde de Politiezone VLAS een controleactie tegen overlast en fietsdiefstallen uit in het centrum van Kortrijk en Kuurne.

Op woensdagnamiddag is het altijd iets drukker in parken en pleinen omdat er geen school is. De politieteams gingen te voet op pad, zowel duidelijk zichtbaar en aanspreekbaar, alsook discreet en in burgerkledij.

Waar mogelijk werden ook de verantwoordelijken van de nabijgelegen stads- of gemeentedienst, bv. de vrijetijdsdienst van het Sportpark in Kuurne, ingelicht over de politionele aanwezigheid.

Resultaten

  • 85 personen werden aangesproken, geïnformeerd en oppervlakkig gecontroleerd
    • 7 personen werden daarna grondig gecontroleerd (identiteitscontrole en/of fouillering) en 1 daarvan werd op de Veemarkt in Kortrijk opgepakt en opgesloten wegens openbare dronkenschap
  • 2 personen die een fietsslot aan het forceren waren werden gecontroleerd. Na controle bleek het hun fiets te zijn maar waren ze de sleutel van hun slot kwijt

“Tijdens deze gerechtelijke actie, die ook een preventieve en sensibiliserende bedoeling had, werden nergens grote onregelmatigheden vastgesteld, met uitzondering van de erg dronken persoon op de Veemarkt. Er volgen binnenkort nog zo’n zichtbare acties in parken en pleinen die gekend staan voor allerlei vormen van overlast”.