PZ Vlas en Securail voeren overlastcontrole uit in station van Kortrijk 

Op woensdagmiddag 4 mei, tijdens de middagdrukte na schooltijd, voerden Politiezone VLAS en Securail een gezamenlijke controleactie uit in en rond het NMBS-station van Kortrijk.

Op woensdagmiddag, maar ook tijdens de andere weekdagen, is het altijd heel druk na schooltijd, want dan nemen heel veel jongeren de bus of trein terug naar huis. Deze piekuren aan het station gaan recent gepaard met de nodige overlast die veroorzaakt wordt door amokmakers.

PZ Vlas en Securail kregen bijstand van de federale drughond.

De overlastcontrole leverde volgende resultaten op:

  • 1 persoon werd geverbaliseerd voor het verstoren van de openbare orde
  • 1 persoon werd betrapt met een blokje hasj
  • op een van de perrons werd 2,5 gram (weggeworpen) speed aangetroffen
  • op een trein werd een inderhaast achtergelaten rugzak met daarin meer dan 500 gram cannabis gevonden. Het was duidelijk dat de eigenaar (dealer) zijn rugzak bewust achterliet omdat hij de politieactie zag. De verdachte probeerde van de trein te stappen om zo weg te geraken. De speurders waren echter alert, want ondertussen werd de dealer op basis van camerabeelden geïdentificeerd.
  • 2 spoorlopers werden geverbaliseerd
  • 3 gecontroleerde personen konden geen geldige Belgische verblijfspapieren voorleggen

“Een dergelijke gezamenlijke controleactie zorgt voor een integrale aanpak van de overlast in en rond een druk treinstation, dat bovendien pal in het centrum van de stad ligt. Door samen te werken kan er kordaat opgetreden worden tegen diverse overtredingen. In de toekomst zullen nog dergelijke controles georganiseerd worden, want ze blijken nodig te zijn.”


Alcoholcontrole

Nog op woensdag, vlak voor de middag, waren er ook nog 2 alcoholcontroles, dit op de Rijksweg in Lendelede en op de Doornikserijksweg in Bellegem. 31 bestuurders legden een ademtest af en niemand blies Positief. Dat is alvast een opsteker!