Politiezone VLAS permanent op post tijdens Sinksenfeesten

Van vrijdag 26 t.e.m. maandag 29 wordt Kortrijk ingepalmd door de jaarlijkse Sinksenfeesten. De politiezone VLAS staat samen met de organisatoren, de stad Kortrijk, de hulpverleningszone FLUVIA en de private veiligheidsdiensten in voor een veilig verloop van dit vierdaagse evenement.

Politie zowel zichtbaar als discreet in het straatbeeld aanwezig

“Tijdens de Sinksenfeesten zullen de politiediensten zowel zichtbaar als discreet in het straatbeeld aanwezig zijn. Met voet- en fietspatrouilles kunnen de politiemensen zich gemakkelijk tussen de vele bezoekers bewegen en eventuele incidenten gemakkelijk detecteren en aanpakken.”

De politiemensen op het terrein worden hierbij ondersteund vanuit de speciaal opgerichte commandopost, waar de beelden van het cameranetwerk uit de binnenstad permanent gemonitord zullen worden.

Bovendien komen ook het PZ VLAS droneteam, de hondenbrigade en de federale politie te paard versterking bieden. Met hun gespecialiseerde patrouilles en toezichten, ook vanuit de lucht, zal een extra oogje in het zeil gehouden worden. 
 

Preventie- en verkeerstips

Hou er als autobestuurder rekening mee dat een groot deel van de straten, parken en pleinen in Kortrijk, van donderdag 25 t.e.m. maandagavond 29 mei, volledig verkeersvrij is.  

De ondergrondse- en randparkings blijven wel steeds bereikbaar. Maar als je niet te veraf woont, is de fiets gewoon het ideale vervoersmiddel om naar Kortrijk af te zakken.

“Er wordt veel volk verwacht, wat jammer genoeg ook interessant is voor gauwdieven, die van de drukte gebruik maken om diefstallen te plegen. Let dus op voor een 'toevallige' duw of een ‘vriendelijk’ praatje waar veel mensen dicht bij jou staan of zitten. Het kan een poging zijn om jouw portefeuille te pakken te krijgen. Let ook op wanneer je een terrasje doet en kostbare zaken zoals een smartphone op het tafeltje laat liggen. De gelegenheid maakt vaak de dief.”

Heb je dringend politie nodig, ben je getuige van een incident of zie je verdachte zaken, aarzel dan niet en bel meteen het algemeen noodnummer 112 of het verkort oproepnummer 1701 van de PZ Vlas. Je belt beter een keer te veel dan te weinig. 1701 is uiteraard de klok rond bereikbaar, en niet enkel tijdens de Sinksenfeesten maar het hele jaar door!

De stad Kortrijk en de politiezone VLAS grijpen de Sinksenfeesten ook aan om binnen de Campagne ‘Over je grens’ het actieplan te starten tegen straatintimidatie en grensoverschrijdend gedrag.

Sinds enige tijd kan je op de website www.kortrijk.be/overjegrens terecht voor alle informatie inzake grensoverschrijdend gedrag en de stappen die je ertegen kan ondernemen. Maar er is nog meer, sinds maandag 22 mei kunnen mensen zich via deze website ook inschrijven voor de gratis vorming omstaanderstraining. Op deze website kan je via een link naar ‘safercities’ ook de heel interessante mapping tool raadplegen.
 

Politiezone VLAS met JOBINFOstand op de Graanmarkt

Tijdens de Sinksenfeesten, op zondag 28 mei, staan de beroepenvoorlichters van de PZ Vlas met een jobinfostand op de Graanmarkt in Kortrijk.

“Op die manier zijn we als lokale politie extra bereikbaar, zichtbaar en aanspreekbaar voor iedereen die vragen heeft over een job bij de politie in het algemeen en bij ons politiekorps in het bijzonder. We staan er samen met de collega’s van de Hulpverleningszone FLUVIA. Iedereen is uiteraard van harte welkom om eens binnen te springen.”