Politiezone VLAS en RSZ controleren eetzaken in Kortrijk

Op donderdagavond 24 november voerde ­de recherche van de PZ VLAS, samen met controleurs van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ), in Kortrijk (her)controles uit bij de poetsfirma in een filiaal van een grote restaurantketen en werden ook een pitazaak en pizzeria gecontroleerd.

Naar aanleiding van vorige positieve resultaten op zwartwerk door medewerkers van een poetsbedrijf, was er donderdagavond een hercontrole in 1 filiaal van een grote restaurantketen. Dit gebeurdena sluitingstijd, wanneer de medewerkers van het schoonmaakbedrijf aan het poetsen waren in de keuken en in de verbruikszaal. Dit resulteerde in twee processen-verbaal wegens het niet kunnen voorleggen van het deeltijds contract.

Tegelijkertijd werd deze keer ook een controle uitgevoerd in het restaurantfiliaal van dezelfde keten in Waregem, dit door de collega’s van de Politiezone Mira. Hier werden twee illegalen aangetroffen die aan het werk waren voor dezelfde poetsfirma die de vorige twee keer tegen de lamp liep in Kortrijk.

Op donderdagavond werd in Kortrijk ook nog een controle uitgevoerd in een pitazaak in het centrum van Kortrijk. Daar werd een inbreuk vastgesteld op het werken buiten het deeltijds contract.

Ook een pizzeria in een deelgemeente van Kortrijk werd gecontroleerd. Naar aanleiding van die controle wordt een onderzoek naar schijnzelfstandigheid opgestart door de RSZ.