Opnieuw fietsendief op heterdaad betrapt

Eerste onderzoek toont ook linken met andere fietsdiefstallen aan

Op woensdagnamiddag 13 april 2022, omstreeks 14.00 uur, kreeg de politiezone VLAS de melding van een alerte burger die een fietsdiefstal had zien gebeuren aan de fietsenstalling aan de voorkant van het station van Kortrijk. Een verdachte man was met een elektrische fiets aan de haal gegaan nadat hij het fietsslot met een kniptang had opengeforceerd.

De verkeersmotard die meteen ter plaatse was, kon de verdachte met de gestolen fiets staande houden in de Doornikselaan. Even verderop troffen de politieteams die in bijstand gekomen waren ook een rugzak aan die de verdachte had achtergelaten. Daarin zaten de kniptang en het doorgeknipte fietsslot van de recent gestolen fiets.

De verdachte werd opgepakt en overgebracht naar het commissariaat voor verhoor. Het eerste onderzoek, mede op basis van camerabeelden, wijst intussen uit dat de verdachte in aanmerking komt voor nog minstens 2 andere fietsdiefstallen, waarvan 1 in Kortrijk en 1 in Waregem.

De dader is een meerderjarige man uit de regio van Le Mans in Frankrijk. Het parket buigt zich verder over het strafdossier van de verdachte en besliste dat hij zal worden gedagvaard in snelrecht.

Zie je verdachte gedragingen of personen? Meld het ons via het lokaal oproepnummer 1701. Je belt beter een keer te veel dan te weinig.