Nieuwe overlastcontrole in centrum van Kortrijk

Op vrijdagavond 17 februari voerde de Politiezone VLAS opnieuw een controleactie uit tegen overlast en fietsdiefstallen in het centrum van Kortrijk.

De politieteams waren opnieuw volledig discreet en anoniem in het straatbeeld aanwezig, dit vanaf 18.30 uur tot een stuk in de nacht.

De focus van de controles lag in de stationsomgeving en de uitgaansbuurt ’t Straatje. Maar daarnaast werd ook in andere parken en pleinen gepatrouilleerd en gecontroleerd.


Resultaten

  • in totaal werden 35 personen en 8 voertuigen grondig gecontroleerd:
  • 4 personen werden betrapt met cannabis op zak. De drugs werden in beslag genomen
  • 2 personen werden betrapt op wildplassen en kregen een GAS-pv
  • 1 persoon kon geen geldige verblijfsdocumenten voorleggen
  • 2 personen werden betrapt op het schenden van de voorwaarden die hen voor eerder gepleegde feiten waren opgelegd
  • tijdens de anonieme aanwezigheid van de politiediensten was er in de stationsomgeving een vechtpartij met wapenvertoon door een groep jongeren. De hoofdverdachte kon geïdentificeerd worden en tijdens de veiligheidsfouillering werd een mes bij hem aangetroffen. De jongeman werd opgepakt en overgebracht naar het commissariaat. Het hele incident werd ook duidelijk op beeld vastgelegd dankzij de aanwezige camera’s.

Telkens werden voor bovenstaande feiten de nodige processen-verbaal opgesteld.

“Deze gerechtelijke acties, die ook nu volledig anoniem uitgevoerd worden, tonen duidelijk hun meerwaarde aan. Uitgaan in Kortrijk moet voor iedereen een plezier zijn en blijven. Onze controles moeten een duidelijk signaal zijn naar die kleine groep amokmakers dat de PZ Vlas hen in kaart brengt, zowel door onze fysieke, niet altijd zichtbare aanwezigheid, als met de inzet van het cameranetwerk in de binnenstad. Zie je iets verdacht, aarzel niet en bel 1701.”