Aandachtsvestiging: opgelet voor diefstal van werkmateriaal uit bestelwagens

De politiezone Vlas vestigt de aandacht op enkele recente diefstallen van kostbaar werkmateriaal in Kortrijk, waarbij dieven telkens probeerden toe te slaan in werkcamionettes.

Jammer genoeg worden nog te veel stielmannen het slachtoffer van criminelen die 's nachts inbreken in bestelwagens die langs de openbare weg geparkeerd staan.


Recente feiten

In de nacht maandag 3 op dinsdag 4 januari werd ingebroken in een bestelwagen in de Hugo Verriestlaan in Kortrijk. De daders sloegen een ruit in en geraakten zo in het voertuig.  Er werden minstens 6 dure elektronische en hydraulische werktuigen (waarvan een paar schuurmachines) gestolen.

Diezelfde nacht probeerden dieven ook in te breken in een bestelwagen in de Guldensporenlaan. Ze forceerde het slot forceren maar het is niet duidelijk wat er gestolen werd.

De politie is bezig met het onderzoek en vraagt aan iedereen die meer info heeft over deze feiten om contact op te nemen.

BELANGRIJK: iedereen die verdachte gedragingen of een verdacht voertuig ziet, kan meteen de politiezone VLAS alarmeren door het nummer 1701 te bellen. Je belt beter een keer te veel dan te weinig. 
 

Preventietips tegen diefstal uit voertuigen:

  • laat nooit kostbare zaken (zichtbaar) in het voertuig liggen
  • neem indien mogelijk zoveel mogelijk materiaal mee wanneer je het voertuig na je werkdag verlaat
  • indien je geen materiaal kan meenemen, leg alles steeds uit het zicht, zorg voor een extra beveiliging van het werkmateriaal én aan de sloten van de bestelwagen
  • parkeer het voertuig op een goed zichtbare of (indien mogelijk) beveiligde plaats
  • hou identificatiefiches van je werkmateriaal bij
  • fotografeer en label alle kostbare werkmaterialen die in je voertuig aanwezig zijn