3 verdachten van reeks grijpdiefstallen opgepakt

Dankzij de gedreven samenwerking tussen de politiezones VLAS, Polder, Mira en Riho, konden op maandag 22 mei 3 personen opgepakt worden die verdacht worden van een reeks grijpdiefstallen met geweld in de regio.

Het gaat 2 vrouwen en 1 man die de Roemeense nationaliteit hebben. Hun slachtoffers waren vooral bejaarde mensen.

In de PZ Polder gebeurde op zaterdag 20 mei een grijpdiefstal met geweld op een bejaarde dame. Het eerste onderzoek bracht een voertuig met Franse nummerplaat in beeld en ook een soortgelijk feit in de PZ MIRA op vrijdag 19 mei.

Het voertuig, dat ondertussen geseind stond, werd op maandag 22 mei gespot in de Politiezone Vlas. De 3 inzittenden werden opgepakt. Uit onderzoek bleek het drietal ook in aanmerking te komen voor een poging tot diefstal in het winkelwandelgebied in Kortrijk.

De goede gezamenlijke aanpak tussen de politiezones en het gedreven onderzoek zorgden voor een heel sterke bewijslast. Het drietal werd op maandagnamiddag dan ook voorgeleid voor de onderzoekrechter in Veurne, die besliste om hen verder aan te houden en hen liet overbrengen naar de gevangenis.

Ondertussen loopt het onderzoek verder, en onderzoeken de speurders of de verdachten in aanmerking komen voor nog andere soortgelijke feiten.