2 van de 59 gecontroleerde fietsers reden zonder correcte fietsverlichting tijdens controleactie in ochtendspits

Tijdens deze donkere maanden voert de politiezone Vlas zowel 's morgens als 's avonds extra fietslichtcontroles uit in Kortrijk, Kuurne en Lendelede.

Op dinsdag 29 november, tijdens de donkere ochtendspits met veel mist, hield de verkeerspolitie in de Winkelsestraat in Lendelede 2 fietsers staande omdat ze niet in orde waren met hun fietsverlichting. In totaal werden vanmorgen in die straat 59 fietsers gecontroleerd.

De 2 overtreders waren jongeren tussen de 12 en de 16 jaar waarvoor er een jongeren proces-verbaal zal worden opgesteld. Zij kunnen hierdoor een boete vermijden door het volgen van de verkeersklas.

De extra fietslichtcontroles worden zo goed als dagelijks uitgevoerd op de openbare weg in de periode vanaf eind oktober 2022 tot met eind februari 2023.

“Naast de beoogde doelgroep van scholieren en studenten kan sowieso iedereen die zonder fietsverlichting rijdt een boete krijgen, en dit het ganse jaar door. Het resultaat van deze controle is alvast hoopgevend, maar we blijven heel wat overtreders zien en meldingen binnenkrijgen van bezorgde ouders en bestuurders om te zeggen dat ze nog veel fietsers zonder (correcte) fietsverlichting zien in het donker.”