Verkeersongevallen PZ Vlas in 2020: daling van 31% waarbij ook corona een belangrijke rol speelde

Er werd terecht al veel gezegd en geschreven dat 2020 een uitzonderlijk jaar was. De coronapandemie had en heeft nog steeds een grote impact op ons dagelijks doen en laten. Ook op het vlak van verkeersdrukte, want heel lang zaten we met z’n allen thuis in een lockdown: scholen dicht, niet-essentiële winkels dicht, enkel essentiële verplaatsingen mogelijk …  Minder verkeer op de weg dus. De coronamaatregelen beïnvloedden dus ook voor een stuk de verkeersongevallen (VKO’s) in Kortrijk, Kuurne en Lendelede.

In 2020 is over de ganse lijn een duidelijke daling van de verkeersongevallen te merken, dit zowel in Kortrijk, Kuurne en Lendelede. Er is wel 1 stijging merkbaar, het aantal verkeersongevallen waarbij elektrische fietsen betrokken zijn. Dat is geen verrassing, want steeds meer mensen kiezen voor een elektrische fiets, zelfs nog meer in coronatijden, want fietsen was wel een (buiten)activiteit die mogelijk bleef!

De verkeersongevallencijfers van 2020 werden op vrijdagmorgen 23 april 2021 voorgesteld door het politiecollege van de PZ Vlas (foto).

Lees hier de persnota.