UPDATE: aanpak zaak gearresteerde jongeman

Het parket geeft op dinsdagnamiddag 12 oktober opnieuw een update gegeven over de aanpak van de zaak met de gearresteerde jongeman, die op donderdag 7 oktober voor grote onrust zorgde in Kortrijk, Waregem en Avelgem.

Update: dinsdagnamiddag 12 oktober 2021

Het parket meldt dat Jules V. vandaag werd vrijgelaten onder voorwaarden. Een van die voorwaarden is een residentiĆ«le opname in een psychiatrisch ziekenhuis.

 

 

Update: zaterdagmiddag 9 oktober 2021
Op zaterdagmorgen 9 oktober verscheen de 18-jarige jongeman voor de onderzoeksrechter in Kortrijk, die besliste om hem aan te houden en over te laten brengen naar de gevangenis. Er zal een psychiater en een psycholoog aangesteld worden om de jongeman grondig te onderzoeken.
 
Update: vrijdagmorgen 8 oktober 2021

De verdachte van de feiten in Kortrijk en Waregem werd afgelopen nacht verhoord door de politie.

Het parket heeft deze ochtend na kennisname van zijn verhoor beslist om een onderzoeksrechter te vorderen. Het parket vraagt zijn aanhouding op basis van de feiten die (voorlopig) werden gekwalificeerd als het verspreiden van valse berichten inzake een gevaar voor een aanslag op personen of eigendommen en een inbreuk op de wapenwet (dracht van een vrij verkrijgbaar wapen zonder wettige reden).

Het is de onderzoeksrechter die nu zal beslissen of en wanneer de verdachte voor hem wordt voorgeleid.

Op verzoek van de onderzoeksrechter wordt over deze zaak voorlopig niet meer of uitgebreider gecommuniceerd. Dit betekent ook dat voorlopig niets kan worden gezegd over de inhoud van de verklaringen van de verdachte.