UPDATE verdachte toestand in Kortrijk en regio Waregem: jongeman is gearresteerd

Update: donderdag 7 oktober - 18.20 uur

Het parket laat weten dat de verdachte gearresteerd is en bevestigt dat het gaat om een 18-jarige jongeman, bekend bij politie en justitie. Op het moment van zijn arrestatie was hij in het bezit van een airsoftwapen. Hij wordt overgebracht naar het commissariaat in Kortrijk waar hij zal worden verhoord. Daarna zal het parket beslissen over zijn eventuele voorleiding voor de onderzoeksrechter.

 

Update: donderdag 7 oktober -  12.21 uur

Het parket heeft zonet een update gegeven. 

Deze morgen heeft de politie een oproep gekregen van iemand die een persoon heeft gezien op de bus die een voorwerp bij zich had, gelijkend op een vuurwapen. Er is wel nooit een concrete dreiging geweest met het vuurwapen. De persoon is afgestapt aan de Vives. De politie is op basis van die informatie ter plaatse gekomen om de site af te zetten en een veiligheidsperimeter in te stellen. De campus zelf is afgezet, er zijn op dit moment geen straten afgezet, maar het verkeer vermijdt best de omgeving. De gebouwen van de campus VIVES werden beveiligd en worden nu één voor één geëvacueerd onder begeleiding van de politie en gespecialiseerde eenheden. Het gaat om een grote campus. De politie en het parket beschikken over de identiteit van de man. Hij is echter nog niet gevonden. 

Belangrijk: de foto die circuleert van een kale man met een machinegeweer betreft een politieagent.

Persbericht: donderdag 7 oktober - 10.58 uur 

Deze voormiddag kreeg de politie melding van een man op de site Vives die mogelijk gewapend is. De politie is onmiddellijk ter plaatse gekomen om een perimeter in te stellen rond de scholensite waar de man het laatst gezien is en om de studenten en het personeel te evacueren. Op dit moment is de politie bezig met het isoleren van de verschillende gebouwen en de georganiseerde evacuatie van de site.

Op dit moment is de politie bezig met het isoleren van de verschillende gebouwen en de georganiseerde evacuatie van de site. De campus zelf is afgesloten. 

Opgelet: de foto die circuleert van een kale man met een machinegeweer betreft een politieagent.