Resultaten in de PZ Vlas na nationale flitsmarathon

Tussen woensdagmorgen 6 oktober, 06.00 uur, en donderdagmorgen 7 oktober 2021, 06.00 uur, nam de verkeerspolitie van PZ Vlas zoals steeds deel aan de nationale flitsmarathon.

De snelheidscontroles (zonder interceptie) werden uitgevoerd op 8 drukke locaties in Kortrijk (+ deelgemeenten), Kuurne en Lendelede

  • 4.031 bestuurders werden gecontroleerd
  • 230 daarvan reden te snel, wat overeenkomt met 5,7%

uitschieter, in negatieve zin weliswaar, gebeurde tijdens de snelheidscontrole in de Moeskroensesteenweg  in Aalbeke, waar je maximum 50 km per uur mag rijden. Een laagvlieger werd er 'geflitst' aan 115 km per uur. De bestuurder mag zijn rijgedrag binnenkort gaan uitleggen voor de rechter. Hij riskeert een intrekking van zijn rijbewijs en een fikse boete.

In de Moeskroensesteenweg werden er 316 bestuurders gecontroleerd, 97 daarvan reden te snel, wat overeenkomt met 30%

"Snelheidscontroles in de PZ VLAS blijven onverminderd een absolute prioriteit en worden dagelijks uitgevoerd, dus niet enkel tijdens de aangekondigde flitsmarathons of andere verkeersveiligheidsacties. Als je te snel rijdt, kijk je als bestuurder vooral naar hetgeen in de verte ligt en mis je bewegingen kortbij, bijvoorbeeld een fietser die uit een zijstraat komt of een voetganger die de straat oversteekt. Gelukkig rijdt het overgrote deel van de bestuurders in Kortrijk, Kuurne en Lendelede voorbeeldig, maar blijven de snelheidscontroles nodig voor die kleine categorie hardleerse overtreders."