PZ Vlas en Vlaamse Overheid controleren afvaltransporten tijdens gezamenlijke controleactie

Op donderdag 18 maart 2021 voerden de Politiezone Vlas en de Vlaamse Overheidsdienst Omgeving en Handhaving* een gezamenlijke controleactie op afvaltransporten uit.

De leiding van de controleactie was in handen van de verkeerspolitie. De controlepost stond opgesteld in de Oudenaardsesteenweg in Kortrijk.

Resultaten

23 vrachtwagenchauffeurs, zowel van nationale als internationale transporten, werden door de verkeerspolitie aan de kant gezet. De inspecteurs van de Vlaamse Overheid stelden voor inbreuken op het afvaltransport 1 proces-verbaal en 3 schriftelijke waarschuwingen op.

Daarnaast stelde de verkeerspolitie ook nog bijkomende inbreuken vast:

  • 1 bestuurder reed zonder geldig rijbewijs (zijn rijgeschiktheidsattest is vervallen sedert september 2019); 1 PV werd opgesteld
  • 1 vrachtwagen was te breed; 1 PV werd opgesteld
  • 3 bestuurders konden geen correcte boorddocumenten voorleggen (inschrijvingsbewijs of keuringsbewijs of verzekeringsbewijs): 3 waarschuwingen werden opgesteld

“De controles verliepen in een vlotte samenwerking en zonder incidenten. Binnenkort plannen beide partners dan ook een nieuwe gezamenlijke actie.”

*Vlaamse overheid ‘Departement Omgeving, Afdeling Handhaving’