Overlastcontrole tijdens samenkomst met tuning auto’s

Op zaterdagmiddag 13 maart voerde de politiezone Vlas een overlastcontrole uit op de parkings van Kinepolis en Kortrijk Xpo, waar sinds kort samenkomsten zijn van tuning liefhebbers die er komen racen en driften.

De parkings onder en aan de Kinepolis en Kortrijk Xpo werden de afgelopen maand, zowel in het weekend als tijdens de week, opgeschrikt door samenscholingen van bestuurders die er met hun getunde auto’s en brullende motoren komen racen en driften. Dit gaat niet zelden gepaard met drank- en drugsgebruik ter plaatse.

Telkens gingen de politieteams van PZ Vlas over tot controles en werden inbreuken tegen de coronamaatregelen geverbaliseerd: negeren samenscholingsverbod en mondmaskerplicht.

Om een einde te stellen aan deze frequente overlast, besliste de politiezone VLAS om een gerichte controleactie te organiseren. Vanuit verschillende bronnen wist de politie dat heel wat ‘tuners’ op zaterdagmiddag opnieuw hadden afgesproken aan deze parkings om zich van daaruit dan naar een andere locatie te begeven.

Toen de politiediensten ter plaatse kwamen troffen zij een grote groep aan, zonder enig respect voor samenscholingsverbod of de mondmaskerplicht.  Enkele van hen konden de controle ontvluchten maar de meeste werden staande gehouden. Zij werden allen geïdentificeerd en gecontroleerd, net als hun voertuigen. Daarbij werd ook de drughond van PZ Vlas ingezet.

  • In totaal werden zo’n 65 personen geverbaliseerd voor het overtreden van het samenscholingsverbod voor meer dan 10 personen.

“Gezien de frequente politie-interventies en vaak grote opkomst van personen die er de coronamaatregelen negeren, blijven regelmatige controles een must. Op zaterdagavond was er opnieuw een kleinere samenscholing en volgende opnieuw een politietussenkomst. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs ingetrokken omdat hij onder invloed was van drugs.”