Opgelet voor oplichters via verkoopwebsites voor 2e hands auto's

Zowel de politiezone VLAS als de buren van de PZ Mira waarschuwen voor oplichters die momenteel actief zijn in de regio. Ze lichten mensen op die hun auto te koop aanbieden via de gekende verkoopwebsites voor 2e hands auto's.

Recent feit:

Op 11 september 2021 plaatst een koppel hun voertuig te koop op Autoscout. Een man reageert meteen op het zoekertje via een Frans telefoonnummer. Het koppel gaat met de man akkoord om de auto te verkopen voor 8.000 euro. Het koppel stuurt hun adres en rekeningnummer door naar deze man, die hen meedeelt dat hij het bedrag meteen zal overschrijven.

De volgende dag staan er twee mannen voor de deur van het koppel. Zij komen de auto ophalen. Als betalingsbewijs tonen ze het koppel een print-out/foto van een bankafschrift waarop er '-8000 euro' vermeld staat. Het koppel heeft er alle vertrouwen in dat het geld dan wel op hun rekening zal komen en geven het voertuig mee.

Het gaat echter om een oplichtersmethode waarbij er geen geld overgeschreven wordt.

Een paar dagen later beseft het koppel dat ze opgelicht zijn en hun geld en auto niet meer zullen terugzien. Ze stappen naar de politie en doen aangifte.  

Naast dit feit zijn er nog minstens 2 dergelijke feiten gekend bij de politiediensten in de regio.