Opgelet voor oplichter met vals briefje van 50 euro

De politiezone Vlas waarschuwt alle handelaars voor een oplichter die op zaterdag 24 april tot 3 maal toe een aankoop probeerde te betalen met een vals briefje van 50 euro. De handelaars waren echter heel alert, waardoor de dader niet slaagde in zijn opzet.

De 3 feiten gebeurden op zaterdagvoormiddag in de Kuurnsesteenweg en omgeving in Kortrijk. Daar kregen drie winkels het bezoek van een man die na zijn aankoop wilde betalen met een briefje van 50 euro.

De handelaars waren echter heel alert want na controle van het 50 euro biljet zagen zij telkens dat het om een vals exemplaar ging. Telkens kon de oplichter tijdig de winkel verlaten.

Het gaat om een man met een deftig voorkomen. Hij droeg een blazer jas met een bijhorende pet. Hij sprak Engels en handelde telkens alleen.

Aan alle handelaars en klanten wordt gevraagd om zeker alert te blijven voor nieuwe pogingen tot oplichting met vals geld.  Aarzel niet en bel meteen de politiezone VLAS via het lokaal oproepnummer 1701 van zodra er zich nieuwe feiten zouden voordoen.

De PZ Vlas is volop bezig met het opsporen van de dader.