Hardleerse verkeersovertreder met langdurig rijverbod opnieuw achter het stuur betrapt

Op woensdag 8 september kon dankzij de efficiënte samenwerking tussen de politiezones VLAS, RIHO en GAVERS een hardleerse verkeerscowboy bij de kraag gevat worden.

Het gaat om een 24-jarige man die lange tijd in Kortrijk woonde, maar sinds kort in Izegem verblijft. Ondanks het feit dat hij een lopend rijverbod heeft van 18 maanden, werd hij in de politiezone VLAS in juni en juli ondertussen al minstens 4 maal betrapt terwijl hij toch aan het rijden was. Uiteraard leidde dit telkens tot nieuwe processen-verbaal.

Op deze en andere manieren is de man een gekend figuur geworden bij de politiediensten van PZ Vlas, PZ Riho en PZ GAVERS, die dankzij onder meer de WVL4 samenwerking (Vlas-Riho-Polder-Westkust) heel nauw bij elkaars werking betrokken zijn.

Dankzij de uitwisseling van concrete informatie werd de betrokkene op woensdag 1 september door de PZ Riho in Izegem gestopt en gecontroleerd terwijl hij opnieuw achter het stuur zat zonder rijbewijs. Er werd opnieuw proces-verbaal opgesteld.

Gisteren, woensdag 8 september, werd de betrokkene opnieuw in Izegem gespot, in een gesignaleerd voertuig waar hij deze keer als passagier in zat. Het voertuig, een Mini Cooper (zie foto), bleek niet verzekerd te zijn en werd in beslag genomen.

Er wachten de man nog enkele bezoeken aan de rechtbank. De politiezone VLAS blijft volop bezig met de strijd tegen patsergedrag en de andere overlast die daarmee gepaard gaat. Door intensief samen te werken met andere politiezones komen verkeerscowboys veel minder weg met hun gevaarlijk rijgedrag.