Gestolen voertuig met drugsdealer aan het stuur gestopt dankzij HIT met ANPR-camera

Op donderdagnamiddag 25 maart 2021 kon de politiezone Vlas een geseind voertuig met een drugsdealer aan het stuur staande houden. Dit gebeurde nadat een ANPR-camera in Kortrijk tot 2x toe een HIT gaf op de Franse nummerplaat van het voertuig. De Citroën Xsara stond geseind wegens gestolen.

De alerte dispatcher die de ANPR-HIT behandelde, stuurde meteen de nodige politieteams in de richting van de vaste ANPR-camera. Het gestolen voertuig reed rond in Kortrijk maar werd door de PZ Vlas omstreeks 15.00 uur staande gehouden in het begin van de Kortrijksesteenweg in Harelbeke.

Bij het doorzoeken van de auto troffen de politiemensen, ondersteund door de scherpe neus van de PZ Vlas drughond, 2 paxons met cocaïne en 1 paxon met marihuana aan. Daarnaast werd nog een som geld aangetroffen. Via de smartphone van de verdachte werd het ook duidelijk dat hij bezig was met het dealen van drugs in de regio.

De verdachte, een meerderjarige man uit Frankrijk, werd opgepakt. Het parket werd gecontacteerd en leidt het verder onderzoek.

Zijn voertuig, de drugs en het geld werden in beslag genomen.