Fietsendief opgepakt dankzij alerte voorbijganger

Politie zoekt eigenaar om fiets terug te geven.

Op dinsdagavond 23 november 2021, omstreeks 22.15 uur, kwam in de dispatching van de PZ Vlas een telefoontje binnen van een alerte passant die in de Meensesteenweg in Kortrijk een verdachte man zag wandelen met een nog gesloten fiets aan de hand. Terwijl hij wandelde moest de verdachte man permanent het achterwiel opheffen omdat de fiets op die plaats op slot zat.

De getuige gaf tijdens de melding ook een heel duidelijke beschrijving van de verdachte. Meteen ging een politieteam in de buurt op zoek. In de Burgemeester Lambrechtlaan kon de verdachte, die nog steeds de fiets aan het dragen was, aangetroffen en gecontroleerd worden.

Hij bleek de fiets effectief gestolen te hebben. De man werd overgebracht naar het commissariaat voor verder onderzoek. Ook de fiets werd meegenomen en nu is de politiezone VLAS op zoek naar de eigenaar. Wie zijn fiets herkent kan zich melden via 1701@remove-this.pzvlas.remove-this.be. De fiets werd gestolen in de Meensesteenweg in Kortrijk of in de onmiddellijke omgeving.