Extra politieteams voor toezicht en handhaving van de coronamaatregelen tijdens de Paasvakantie

Vanaf zaterdag 3 april, bij de start van het verlengde Paasweekend, tot en met het einde van de Paasvakantie, zet PZ Vlas extra politieteams in Kortrijk, Kuurne en Lendelede. Het gaat om specifieke ‘COVID-ploegen’, die te voet, vanop de mountainbike of vanuit de combi een extra oogje in het zeil zullen houden op het naleven van de coronamaatregelen.

“Veel liever hadden wij onze politiemensen ingezet voor extra toezicht op pakweg de Paasfoor of andere jaarlijkse events, maar we zitten nog steeds met die hardnekkige besmettingscijfers, waardoor extra toezicht op de drukke locaties geen overbodige luxe is. Het overgrote deel van de mensen houdt zich nog steeds aan de maatregelen, ook al wordt iedereen die coronasituatie stilaan beu. De mensen moeten echter voorzichtig blijven en doen dit ook. Jammer genoeg zijn er steeds uitzonderingen en ook een aantal hardleerse recidivisten.”

Gans de Paasvakantie zullen bovenop de reguliere interventieploegen nog eens dagelijks (gemiddeld) 4 extra politiemensen specifiek instaan voor de handhaving van de coronamaatregelen. Afhankelijk van het weer kan dit volledig op de fiets of te voet, of gecombineerd met de combi, wat ook gemakkelijker is om iets verdere locaties te bereiken.

We zijn ondertussen april, en de lente heeft zich al volop getoond. Iedereen zal ook in de Paasvakantie, geheel terecht, de nood voelen om veel naar buiten te komen. Om dat zo veilig mogelijk te laten verlopen vroegen burgemeesters Ruth Vandenberghe, Francis Benoit en Carine Dewaele, na overleg met de PZ Vlas, om extra politiemensen te voorzien.

De politieteams blijven alert en preventief aanwezig op die locaties waar het (te) druk kan worden: winkelwandelgebieden, Leieboorden, (sport)parken en (speel)pleinen. Flagrante overtreders, die vaak niet aan hun proefstuk toe zijn wat betreft het overtreden van de maatregelen, zullen echter wel meteen geverbaliseerd worden.

Naast de politie blijven uiteraard ook de stewards en gemeenschapswachten van Kortrijk, Kuurne en Lendelede op post om de bevolking bij te staan.

“We begrijpen dat de huidige maatregelen niet leuk zijn, maar we willen alle inwoners beschermen voor te drukke samenkomsten. We vragen aan iedereen om de maatregelen te respecteren, want hoe beter we ze nu opvolgen, hoe sneller de maatregelen opnieuw kunnen worden ingetrokken.”