Aandachtsvestiging: opgelet voor diefstal van de katalysator bij auto’s

De politiezone Vlas vestigt de aandacht op de diefstal van de katalysator bij 2 wagens die geparkeerd stonden langs de openbare weg in Kortrijk.

2 recente feiten
Het eerste feit gebeurde overdag op maandag 11 oktober in de Doorniksesteenweg. Het tweede feit in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 oktober in de Scheutistenlaan. De auto’s die het slachtoffer werden stonden telkens langs de straat geparkeerd.

Het stelen van katalysatoren is geen onbekend fenomeen voor politiediensten. Een katalysator bevindt zich onderaan de auto en is het deel van de uitlaat dat ervoor zorgt dat de schadelijke uitlaatgassen gefilterd en zo minder schadelijk worden.

De katalysator wordt gestolen omdat hij edelmetalen bevat die een bepaalde waarde hebben op de illegale markt. Het stelen zelf kan zeker niet helemaal onopgemerkt gebeuren want men moet onder het voertuig kruipen en de katalysator afslijpen. Voor het slachtoffer betekent dit een herstellingskost van een paar honderd euro.

De politiezone VLAS vraagt dat iedereen die meer info zou hebben over deze feiten, of bepaalde verdachte gedragingen heeft gezien, dit meldt via 1701@remove-this.pzvlas.remove-this.be.

Ben je plots getuige van een verdachte bestelwagen die vlak naast een auto parkeert en waarbij een persoon onder die auto kruipt om er zogezegd aan te werken, aarzel dan niet en bel meteen naar de politie via 1701.