Wijkinspecteurs PZ Vlas nemen 9 nieuwe elektrische fietsen in gebruik

Bijna elke wijkinspecteur heeft nu een elektrische fiets. Ook vorige zomer werden in een eerste fase al 10 nieuwe exemplaren aangekocht.

"Als lokale politie blijven we verder investeren in ecologisch en duurzaam rollend materieel, waar ook de politiefietsen een belangrijk deel van uitmaken. We opteren bewust voor een elektrische fiets in plaats van een scooter of bromfiets.
Met een elektrische fiets kunnen onze wijkinspecteurs ook grotere afstanden afleggen dan met een gewone fiets. Daardoor kunnen ze meer mensen bereiken op hun wijk, wat veel nuttige informatie oplevert voor onze dagelijkse politiewerking. Een wijkinspecteur moet weten wat er leeft op zijn wijk, vandaar het belang van een goed en degelijk verplaatsingsmiddel. Bovendien blijft de wijkinspecteur heel zichtbaar, bereikbaar en aanspreekbaar in het straatbeeld aanwezig."

Fietsen vervangen auto's voor administratieve verplaatsingen

Daarnaast kocht PZ Vlas ook nog 2 gewone elektrische fietsen aan die ter beschikking staan van alle medewerkers, bijvoorbeeld om naar een vergadering te gaan op het stad- of gemeentehuis. Want veel verplaatsingen in het centrum van Kortrijk, Kuurne en Lendelede doe je gemakkelijker en vlugger met de fiets.