8 amokmakers krijgen locatieverbod tijdens kerst- en nieuwjaarsperiode in Kortrijk

Burgemeester Ruth Vandenberghe legt een locatieverbod op voor acht amokmakers die tussen 9 en 13 december 2021 herhaaldelijk voor overlast zorgden in het stadscentrum, dit naar aanleiding van Winter in Kortrijk.

De acht jongemannen wonen vrijwel allemaal in Kortrijk en zijn allen minderjarig. Zij zorgden voor ernstige verstoringen van de openbare orde: softdrug- en alcoholgebruik, gooien van bommetjes, schieten met een softgun, negeren van de opmerkingen van toezichthouders … 

Het gedrag van de jongemannen is totaal onaanvaardbaar en een dringende kordate aanpak drong zich dan ook op. Burgemeester Ruth Vandenberghe legt nu in samenspraak met de politiezone VLAS een locatieverbod op voor deze acht amokmakers. Het verbod loopt vanaf vandaag vrijdag 17 december, 12.00 uur, tot en met vrijdag 14 januari 2022 middernacht. Heel concreet wil dit zeggen dat zij tijdens deze periode niet welkom zijn binnen de kleine stadsring (R36).

Op het overtreden van een locatieverbod staan GAS-boetes tot 350 euro.

“Met deze maatregel willen de burgemeester en de politie het duidelijk en krachtig signaal geven dat er niet getolereerd wordt dat het kerst- en feestgebeuren wordt verstoord door gedrag van personen die zich op een verkeerde manier uiten en geen besef hebben van de gevolgen van hun gedrag.”