Opgelet voor nepcontroleurs aan de appartementsdeur

De Politiezone VLAS vestigt de aandacht op 2 recente feiten van diefstal met list, waarbij nepcontroleurs buit hebben gemaakt bij 2 bejaarde dames uit Kortrijk.

De feiten speelden zich af op dinsdagvoormiddag 26 en woensdagvoormiddag 27 februari, in een appartementsgebouw op het President Rooseveltplein en de Aalbeeksesteenweg in Kortrijk.  

In beide gevallen kwam er een man langs om te zeggen dat er problemen met het water waren en dat hij daarom gans het appartement moest controleren.

Tijdens de rondgang in het appartement bleef de bewoner wel steeds bij de nepcontroleur. De voordeur bleef echter op een kier staan, waardoor een kompaan van de nepcontroleur het appartement kon betreden. 

De daders slaagden er op die manier in om in beide appartementen geld en juwelen te stelen. In een appartement werd ook nog de bankkaart van het slachtoffer gestolen.


Tips:
“Wees steeds alert wanneer iemand aan de deur belt. Indien je niemand verwacht, vraag vooraleer je opendoet waarvoor de persoon aanbelt. Indien je dan de zaak niet vertrouwt, kan je gewoon beslissen om niet open te doen.
Elke controleur die aanbelt, moet zich steeds kunnen legitimeren met een officiële badge en in Vlaanderen moet hij of zij je steeds kunnen aanspreken in het Nederlands.
Iedereen die verdachte handelingen, personen of voertuigen ziet, kan dit steeds onmiddellijk melden aan de politie via het nummer 101. Je belt beter een keer te veel dan te weinig.”

 

Wie getuige was van deze feiten of meer info daarover heeft, kan dit steeds melden via 056 29 22 29 of via pz.vlas@police.belgium.eu.