Hevige brand in nieuw zwembad op Kortrijk Weide

Op dinsdag 26 februari, iets voor 23u00, kwam een melding binnen in de noodcentrale. Wandelaars hadden meerdere explosies gehoord en stelden een uitslaande brand vast bij het zwembad.

De politie kon dit meteen ook verifiëren via het realtime cameranetwerk op Kortrijk Weide.

De hulpdiensten kwamen daardoor onmiddellijk ter plaatse.

Op sociale media circuleerden al snel beelden van de toren die in brand stond. Dit waren de 5 polyster glijbanen die vuur hadden gevat. 

De PZ Vlas kon snel een veiligheidsperimeter instellen. Door de afgrenzing met de Leie, de spoorweg en het evenementenplein kon dit vlot gebeuren. Het treinverkeer van de NMBS diende wel tijdelijk stilgelegd te worden. 

De hulpverleningszone Fluvia kwam ter plaatse met alle posten. Er werden verschillende ladderwagens opgesteld en er werd een tankwagencircuit ingesteld voor de aanvoer van water.

Na een uur en een half was de brand onder controle. Het dak en het gebouw werden van dan af blijvend gekoeld met waterstralen om instortingsgevaar tegen te gaan.

Er vielen geen slachtoffers gedurende het hele incident.

E kwamen geen schadelijke stoffen vrij.

Er zal nu samen met de brandweer en de uitbater van het zwembad worden gekeken hoe groot de schade is en welke herstellingen er dienen te gebeuren voor het zwembad kan open gaan.

Meer info volgt op een persconferentie op woensdag 27 februari.

Bewoners die vragen hebben kunnen steeds bellen naar 1777, het infonummer van de stad Kortrijk. Daarnaast zal ook alle nuttige info op de website www.kortrijk.be terug te vinden zijn.