Verkeersacties op invalswegen rond Kortrijk, Kuurne en Lendelede

Op vrijdag 8 februari 2019 voerde de Politiezone Vlas in de Doorniksewijk en de Brugsesteenweg in Kortrijk gerichte verkeerscontroles uit.

Deze verkeersveiligheidsacties, waarbij bestuurders en voertuigen grondig gecontroleerd worden, hebben zowel een preventief als ontradend karakter én zijn ook gericht tegen woninginbraken en (grens)criminaliteit in het algemeen.

Belangrijkste resultaten

  • er werden geen verdachte personen of voertuigen aangetroffen
  • 1 bestuurder kon zijn rijbewijs niet voorleggen
  • 1 voertuig was niet geldig gekeurd
  • 10 bestuurders waren niet-handenvrij aan het bellen
  • 1 bestuurder droeg zijn gordel niet
  • 10 bestuurder moesten een alcoholtest ondergaan, niemand had te veel gedronken

Sociale controle helpt enorm

"Wij willen tonen dat de politie 24u/24u alert is, ook rond inbraakgevoelige invalswegen en woonwijken. De inwoners spelen ook cruciale rol. Door zelf de nodige sociale controle te doen in de eigen buurt, kunnen verdachte zaken snel gemeld worden en kunnen criminele feiten voorkomen worden. We vragen aan de bewoners om zelf extra alert te zijn en steeds de politie te alarmeren via het nummer 101 bij het zien van verdachte personen en voertuigen. Je belt beter een keer te veel dan te weinig.

De komende weken en maanden staan nog meer dergelijke controleacties gepland.

 

Ook 26 cafés gecontroleerd op naleven rookverbod:
geen enkele overtreding vastgesteld

Na de verkeeractie werden de controles verlegd naar de cafés in Kortrijk, de deelgemeenten, Kuurne en Lendelede. In totaal werden 26 zaken gecontroleerd op het naleven van het rookverbod. Daarbij stelden de politiediensten geen enkele overtreding vast.