12 dealers aangehouden in 2 grote drugsdossiers

Vorige maand, december 2020, kon de Politiezone Vlas twee grote drugsdossiers met meerdere dealers succesvol aanpakken en afronden. Dit leidde tot tal van arrestaties en inbeslagname van onder meer grote hoeveelheden cocaïne, cannabis en cash geld.

Korpschef Filip Devriendt: "Na maanden van intensief recherchewerk, voerden de speurders van de PZ Vlas op zowel donderdag 3 december als maandag 14 december 2020 enkele gerichte en uiterst succesvolle gerechtelijke acties uit in het kader van twee grote lopende drugsonderzoeken in de regio. Dit gebeurde onder leiding van de onderzoeksrechter in Kortrijk."


Resultaten gerechtelijke actie 1 – donderdag 3 december 2020

Er werden tijdens deze actie 8 personen gearresteerd. 6 daarvan werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter en blijven verder aangehouden  

Er vonden 6 huiszoekingen plaats in Kortrijk (5) en Gullegem (1). Tijdens deze huiszoekingen werd het volgende aangetroffen en inbeslaggenomen:

  • 12,5 kilo cannabis, met een straatwaarde van 125.000 euro
  • 3.500 euro cash geld
  • 3 voertuigen
  • meerdere smartphones
  • merkkledij en -schoenen

 

Resultaten gerechtelijke actie 2 – maandag 14 december 2020

Er werden tijdens deze actie 8 personen gearresteerd. 6 daarvan werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter en blijven verder aangehouden  

Er vonden 5 huiszoekingen plaats in Kortrijk (3), Harelbeke (1) en Waregem (1). Tijdens deze huiszoekingen werd het volgende aangetroffen en inbeslaggenomen:

  • 170 gram cocaïne, met een straatwaarde van 8.500 euro
  • 10.000 euro cash geld
  • 1 voertuig
  • meerdere smartphones
  • merkkledij en -schoenen

 

Procureur Tom Janssens: “Deze gerechtelijke acties zijn meer dan geslaagd en zorgen ervoor dat een belangrijke toevoer van zowel cocaïne als cannabis in de regio Kortrijk werd doorgeknipt. De verdere onderzoeken die momenteel bezig zijn zullen deze lokale drugsnetwerken verder in kaart brengen en uitwijzen wat het precieze aandeel is van de gearresteerde verdachten. Verdere details kunnen in het belang van dit onderzoek niet vrijgegeven worden.”

 

Burgemeester Ruth Vandenberghe: “De strijd tegen de illegale drugshandel is niet gemakkelijk. Zeker niet in een stad met veel toegangswegen, dicht bij de grens met Frankrijk. Precies daarom hebben we in onze politiezone van de strijd tegen drugscriminaliteit een prioriteit gemaakt. En met resultaat. Vandaag tonen we de uitkomst van knap recherchewerk en vlotte samenwerking tussen parket en politiezones. De gelijktijdig gecoördineerde politieacties, arrestaties en inbeslagnames sturen bovendien een duidelijke boodschap naar andere dealers: we tolereren geen drugscriminaliteit in onze stad.”